Izdavačka kuća PAIDEIA d.o.o.  BEOGRAD                                                                                                            T: +381 11 26 27 676 ,    M: +381 65 26 33 074           E:  office@paideia.rs

 

Dobrodošli na Paideia.rs možete se ulogovati ili kreirati nalog

City

Ocena: Još uvek nema ocena Autor: ALESANDRO BARIKO
Cena: 563,00 RSD
Popust: -141,00 RSD
  • Opis
  • Komentari

Prevodilac: Ana Srbinović, Povez: TVRD, Format: A5

Ova knjiga se zove City. Ona je zamišljena kao grad, priče su četvrti, likovi su ulice. Sve ostalo je vreme koje teče, želja za lutanjem i potreba za posmatranjem. Tri godine sam kroz nju putovao. Čitalac, ukoliko želi, može da predje isti put koji sam ja prešao. To je ono najlepše, i najteže, u svakoj knjizi: može li se putoivati unutar nečijeg tudjeg putovanja?
Želeo bih još da kažem da sam prvi put napisao knjigu čija je radnja, makar delimično, smeštena u sadašnjost. U njoj ima automobila, telefona, autobusa, pa čak i jedan televizor, a na jednom mestu se pojavljuje i jedan gospodin koji prodaje prikolicu. U njoj doduše nema kompjutera, ali će valjda jednog dana i oni doći na red. Za sada, dao sam sebi oduška opisujući nekolicinu kvartova, u City-ju, koji pripadaju nekom ranijem dobu. U jednom od njih smeštena je priča o boksu, u doba radija. U drugom je jedan vestern. Oduvek sam želeo da napišem vestern. Strašno je zabavno, ali i prilično teško. Sve vreme se pitaš kako ćeš kog djavola da rešiš završnu scenu s pucanjem.
Što se tiče likova ulica tu ima svega i svačega. Tu su jedan div, jedan mutavac, jedan frizer koji četvrtkom šiša besplatno, jedan general, mnogo profesora, fudbaleri, jedan crni dečak koji gadja u koš i nikada ne promašuje. Svet tog tipa.
Tu je i jedan dečak po imenu Guld i jedna devojka koja se zove Šaci Šel (nije u srodstvu sa onim što prodaje benzin).
Nedostajaće mi.

(A.B.)

 

Još uvek nema komentara.

PAIDEIA

Poslovni podaci

  • PIB: 101515489
  • MB:  07775989
  • TR:  160-276103-50
           205-14478-13

Ulogujte se ili Kreirajte nalog